Zonnepanelen

Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen die lichtenergie opvangen en omzetten in gelijkstroom (DC). 

Duurzame energie

PEL Energie biedt duurzame oplossingen voor energieopwekking, waaronder zonnepanelen met Enphase Micro-omvormer IQ 7 technologie. Deze omvormers zorgen voor een efficiënte en betrouwbare omzetting van de opgewekte energie, waardoor de 400 watt panelen optimaal benut worden.

Met deze geavanceerde technologie kunnen huishoudens en bedrijven profiteren van duurzame energieopwekking en tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk verminderen. Kies voor PEL Energie en draag bij aan een groenere toekomst!

PEL Energie

Maak uw energieplaatje compleet

Onze zonnepanelen bieden een efficiënte en betrouwbare manier om uw eigen energie op te wekken. Door te kiezen voor zonnepanelen van PEL Energie, kunt u niet alleen bijdragen aan een schoner milieu, maar ook besparen op uw energierekening.

Enkele vragen en antwoorden over zonnepanelen

Zonnepanelen zijn apparaten die zonne-energie omzetten in elektriciteit. Ze bestaan uit fotovoltaïsche cellen die licht absorberen en elektronen vrijmaken om elektrische stroom te genereren.

Zonnepanelen werken door de energie van de zon te absorberen en deze om te zetten in gelijkstroom (DC) elektriciteit met behulp van fotovoltaïsche cellen. Een omvormer zet de DC elektriciteit om in wisselstroom (AC) elektriciteit die gebruikt kan worden om huizen en gebouwen van stroom te voorzien.

Zonnepanelen hebben verschillende voordelen, waaronder het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, het verminderen van energierekeningen, het verhogen van de waarde van huizen en gebouwen en het verminderen van de CO2-uitstoot.

Zonnepanelen kunnen op de meeste soorten daken worden geïnstalleerd, waaronder platte daken, schuine daken, metalen daken en leien daken. Het is echter belangrijk om de structuur en sterkte van het dak te evalueren voordat de panelen worden geïnstalleerd

De meeste zonnepanelen hebben een garantie van 25 jaar en kunnen een levensduur hebben van meer dan 30 jaar.

De terugverdientijd van zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kosten van de installatie, de hoeveelheid energie die wordt geproduceerd, de lokale energieprijzen en de beschikbare incentives. Over het algemeen varieert de terugverdientijd van 6 tot 10 jaar.

Zonnepanelen hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig, maar het is belangrijk om ze regelmatig te reinigen om ervoor te zorgen dat ze optimaal functioneren. U kunt ze bijvoorbeeld met water schoonmaken of een professional inhuren om ze periodiek te onderhouden.

Als u in een huurhuis woont, is het mogelijk dat u geen toestemming heeft om zonnepanelen te installeren. Het is het beste om dit met de verhuurder te bespreken en te kijken of er alternatieven beschikbaar zijn, zoals het gebruik van gemeenschappelijke zonnepanelen of het overschakelen naar een energieleverancier die hernieuwbare energiebronnen gebruikt.

Bij Pel Energie denken we graag met u mee. We plannen eerst een afspraak in om uw specifieke situatie te bekijken. Zo kunnen we u een passend voorstel doen voor een pelletketel die aan uw behoeften voldoet. We streven ernaar om onze klanten de best mogelijke oplossingen te bieden voor hun verwarmingsbehoeften.

PEL Energie levert niet alleen de pelletketel en installeert deze, maar biedt ook jaarlijks onderhoud. U kunt dus altijd rekenen op een continue hoogwaardige service en één centraal aanspreekpunt. We vinden het belangrijk om onze klanten een zorgeloze ervaring te bieden en streven ernaar om eventuele problemen snel op te lossen.