VOORDELEN pelletketel

Voordelen Pelletketel

Een pelletketel vervangt de cv-ketel (verwarmt radiatoren en koud tapwater).
Een pelletketel is zelfreinigend, zuiniger en geavanceerder dan een gasketel.
Je kan 90% rendement behalen en zelfs een rendement van 107,3% is haalbaar.
Een pelletketel heeft zeer weinig onderhoud nodig.
Combinatie met zonnecollectoren is mogelijk.

Naar de ketels

Milieuvriendelijk

Pelletketels zijn zeer milieuvriendelijk

Een pelletketel is zeer milieuvriendelijk omdat er voor het stoken gebruik wordt gemaakt van CO2-neutrale houtpellets. Deze zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook zeer efficiënt, waardoor er precies de juiste hoeveelheid houtpellets gebruikt worden om de gewenste warmte te genereren. Daarnaast is het mogelijk om de pelletketel uit te breiden met zonnecollectoren, waardoor je nog minder stookmateriaal nodig hebt en de zon mee kan helpen om het systeem te verwarmen. Bovendien kan de pelletketel de weersverwachting lezen en hierop inspelen, waardoor je altijd de optimale warmte in huis hebt.

Eenvoudige installatie

Plug & Heat

Volledig comfort.

CO2 Neutraal

CO2 neutraal!

Houtpellets die in pelletketels worden gebruikt, zijn samengeperste houtkorrels afkomstig van kaprijpe bomen of resthout. De verbranding van deze brandstof heeft geen extra CO2-uitstoot, omdat de vrijgekomen CO2-hoeveelheid gelijk is aan die tijdens het natuurlijk rottingsproces.

Daarnaast worden er steeds meer bossen aangelegd voor de productie van houtpellets waardoor er meer bomen worden aangeplant dan gekapt. Hierdoor is deze brandstof niet alleen CO2-neutraal, maar ook duurzaam, omdat deze nooit zal uitputten zoals fossiele brandstoffen.

Neem contact met ons op

Kostenbesparend

Door gebruik te maken van een pelletketel kunt u uw CV- en warmwaterkosten in totaal met ongeveer 30% verminderen. Als u er bovendien voor kiest om de gasmeter te laten verwijderen, komen de vaste en transportkosten van gas te vervallen.

Het is belangrijk om te beseffen dat een pelletketel minstens 30 jaar meegaat, wat twee keer zo lang is als een gasketel. Dit betekent dat u ten minste €1800,- à €2000,- extra moet meenemen in uw kostenbesparingsberekening.

 

Comfort

Een pelletketel biedt de vertrouwde warmte op een duurzame en milieuvriendelijke manier. Naast de pelletketel zijn er ook pelletkachels beschikbaar, die als haard in de woonkamer kunnen worden geplaatst. Deze kunnen zowel samen met als los van de pelletketel worden gebruikt.

Bovendien is de pelletketel zeer gebruiksvriendelijk, omdat deze bijvoorbeeld kan worden aangesloten op een WiFi-netwerk en eenvoudig kan worden bediend via een smartphone of tablet.

Met slechts één keer per jaar onderhoud weet u precies waar u aan toe bent. De enige handeling die u zelf maandelijks tot jaarlijks (afhankelijk van het gebruik en de grootte van de ketel) moet uitvoeren, is het legen van de asbak.

Bij Pel Energie denken we graag met u mee. We plannen eerst een afspraak in om uw specifieke situatie te bekijken. Zo kunnen we u een passend voorstel doen voor een pelletketel die aan uw behoeften voldoet. We streven ernaar om onze klanten de best mogelijke oplossingen te bieden voor hun verwarmingsbehoeften.

PEL Energie levert niet alleen de pelletketel en installeert deze, maar biedt ook jaarlijks onderhoud. U kunt dus altijd rekenen op een continue hoogwaardige service en één centraal aanspreekpunt. We vinden het belangrijk om onze klanten een zorgeloze ervaring te bieden en streven ernaar om eventuele problemen snel op te lossen.