PELLETS

Pellets als brandstof

Een pelletketel maakt gebruik van houtpellets die CO2-neutraal zijn en vervaardigd worden uit samengeperst hout. Dit hout is afkomstig van kaprijpe bomen uit speciaal aangelegde bossen of resthout. Door resthout te hergebruiken wordt afval voorkomen, wat zowel goed is voor het milieu als voor de economie.

Er zijn verschillende kwaliteiten houtpellets verkrijgbaar. Om de levensduur van de pelletketel te behouden, wordt het aanbevolen om houtpellets van goede kwaliteit aan te schaffen, zoals gecertificeerde houtpellets met het DIN+ en EN+A1 certificaat. Bij het gebruik van deze kwaliteit houtpellets kunt u rekenen op een schone en probleemloze verbranding.

Wat kosten pellets?

In tegenstelling tot fossiele brandstoffen hebben houtpellets een zeer stabiele en lage prijs. Aangezien houtpellets op kleine en lokale schaal worden geproduceerd, wordt hun prijs niet beïnvloed door monopolies of geopolitieke spanningen. Sinds 2002 is de prijs van houtpellets slechts met 2,5% per jaar gestegen, wat zelfs lager is dan de Nederlandse inflatie. Met andere woorden, stoken op houtpellets is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook een economisch aantrekkelijke keuze.

Bij Pel Energie denken we graag met u mee. We plannen eerst een afspraak in om uw specifieke situatie te bekijken. Zo kunnen we u een passend voorstel doen voor een pelletketel die aan uw behoeften voldoet. We streven ernaar om onze klanten de best mogelijke oplossingen te bieden voor hun verwarmingsbehoeften.

PEL Energie levert niet alleen de pelletketel en installeert deze, maar biedt ook jaarlijks onderhoud. U kunt dus altijd rekenen op een continue hoogwaardige service en één centraal aanspreekpunt. We vinden het belangrijk om onze klanten een zorgeloze ervaring te bieden en streven ernaar om eventuele problemen snel op te lossen.