VOORDELEN pelletketel

Waarom kiezen voor houtpellets?

Gas, stookolie, warmtepomp of pellets?

Heeft u net zoals veel Nederlanders stress bij het vernieuwen van uw verwarming?

Wist u dat sommige eigenaars de aankoop van een nieuw verwarmingssysteem uitstellen omwille van die keuzestress?

Er is nogal wat onduidelijkheid over wat nu de beste keuze is voor de komende jaren: een gasketel, warmtepomp, mazoutketel, kachel (hout en/of pellets), centrale verwarming op pellets?

Wij helpen u graag met de keuze en geven u alvast 8 redenen waarom houtpellets een goede keuze zijn als verwarmingsbron.

Duurzaam

 

Hout is een hernieuwbaar natuurproduct en blijft ook beschikbaar voor toekomstige generaties. De oppervlakte van de Europese bossen neemt toe met één voetbalveld per minuut.

Milieuvriendelijk

 

Pellets verbranden CO2-neutraal. Tijdens het groeien nemen bomen CO2, op die bij de verbranding (net zo goed als bij natuurlijke verrotting in het bos) weer wordt afgegeven.

Voordelig

 

De prijsvergelijking van gas, olie en pellets toont het aan: de prijs van pellets is gunstig en stabiel.

Met pellets kunt u uw verwarmingskosten op voorhand betrouwbaar berekenen.

Zonder uitputting van bronnen

 

Pellets worden gewonnen uit de resten van houtverwerking. Er wordt geen boom extra geveld. Uit het zaagmeel ontstaan geperste houtkorrels, die efficiënt en CO2-neutraal verbranden.

Onafhankelijk

 

Pellets worden regionaal geproduceerd. Zo ben je on-afhankelijk van fossiele brandstoffen, internationale ontwikkelingen en

prijsschommelingen.

Milieuvriendelijk

 

Bij het kopen van houtpellets blijft de toege-voegde waarde binnen het land.
Dat versterkt de nationale economie, zorgtvoor onafhankelijkheid van crisissen en creëert nieuwe
arbeidsplaatsen. Ondertussen zijn er al vele pelletfabrieken in Nederland en België.

Comfortabel

 

Pellets kunnen gekocht worden in
zakken van 15 kg. Ze zijn makkelijk transporteerbaar en stapelbaar.
Voor centrale verwarming kan je pellets voor een heel jaar laten inblazen met een
bulkwagen.

Kwaliteitslabel

 

Pellets worden voortdurend aan kwaliteits-controles onderworpen.
Zo mogen er geen vreemde stoffen of lijmen in de pellets
te vinden zijn.
Pellets hebben een diameter van 6mm en een lengte van ongeveer 10 à 35 mm.
De pellets die je gebruikt moeten een ENplus-label
hebben

 

Naar de ketels

Met pellets je huis verwarmen

Milieuvriendelijk

Eenvoudige installatie

Plug & Heat

Volledig comfort.

CO2 Neutraal

CO2 neutraal!

Houtpellets die in pelletketels worden gebruikt, zijn samengeperste houtkorrels afkomstig van kaprijpe bomen of resthout. De verbranding van deze brandstof heeft geen extra CO2-uitstoot, omdat de vrijgekomen CO2-hoeveelheid gelijk is aan die tijdens het natuurlijk rottingsproces.

Daarnaast worden er steeds meer bossen aangelegd voor de productie van houtpellets waardoor er meer bomen worden aangeplant dan gekapt. Hierdoor is deze brandstof niet alleen CO2-neutraal, maar ook duurzaam, omdat deze nooit zal uitputten zoals fossiele brandstoffen.

Neem contact met ons op

Kostenbesparend

Door gebruik te maken van een pelletketel kunt u uw CV- en warmwaterkosten in totaal met ongeveer 30% verminderen. Als u er bovendien voor kiest om de gasmeter te laten verwijderen, komen de vaste en transportkosten van gas te vervallen.

Het is belangrijk om te beseffen dat een pelletketel minstens 30 jaar meegaat, wat twee keer zo lang is als een gasketel. Dit betekent dat u ten minste €1800,- à €2000,- extra moet meenemen in uw kostenbesparingsberekening.

 

Comfort

Een pelletketel biedt de vertrouwde warmte op een duurzame en milieuvriendelijke manier. Naast de pelletketel zijn er ook pelletkachels beschikbaar, die als haard in de woonkamer kunnen worden geplaatst. Deze kunnen zowel samen met als los van de pelletketel worden gebruikt.

Bovendien is de pelletketel zeer gebruiksvriendelijk, omdat deze bijvoorbeeld kan worden aangesloten op een WiFi-netwerk en eenvoudig kan worden bediend via een smartphone of tablet.

Met slechts één keer per jaar onderhoud weet u precies waar u aan toe bent. De enige handeling die u zelf maandelijks tot jaarlijks (afhankelijk van het gebruik en de grootte van de ketel) moet uitvoeren, is het legen van de asbak.

Bij Pel Energie denken we graag met u mee. We plannen eerst een afspraak in om uw specifieke situatie te bekijken. Zo kunnen we u een passend voorstel doen voor een pelletketel die aan uw behoeften voldoet. We streven ernaar om onze klanten de best mogelijke oplossingen te bieden voor hun verwarmingsbehoeften.

PEL Energie levert niet alleen de pelletketel en installeert deze, maar biedt ook jaarlijks onderhoud. U kunt dus altijd rekenen op een continue hoogwaardige service en één centraal aanspreekpunt. We vinden het belangrijk om onze klanten een zorgeloze ervaring te bieden en streven ernaar om eventuele problemen snel op te lossen.