SUBSIDIE

Subsidie voor een pelletketel

Er is een subsidie beschikbaar gesteld door de Nederlandse overheid voor pelletketels. Dit is onderdeel van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE), welke subsidies verleent voor diverse vormen van biomassaketels, waaronder pelletketels..

Hoe kunt u de ISDE subsidie aanvragen?

Particulier

De ISDE-aanvraag kan worden gedaan op het moment dat de nieuwe pelletketel is geïnstalleerd. Het betaalbewijs dat u voor de aanvraag nodig heeft moet op uw eigen naam staan. Voor de aanvraag heeft u een DigiD nodig.

Zakelijk

Als bedrijf moet u de ISDE-aanvraag indienen voordat u overgaat tot aanschaf. Op deze manier kan worden bepaald of u in aanmerking komt voor de subsidie.

Is er subsidie beschikbaar voor pelletketels?

De Nederlandse overheid verschaft een subsidieregeling voor pelletketels t.w.v. €2500,- voor de kleinere modellen. Voor pelletketels groter dan 40 kW komt daar €110,- per extra kW bij.

(Het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort pelletketel en de ‘energieprestatie’. Dat verschilt per pelletketel.)

Duurzaam bouwloket

Het is mogelijk om in bepaalde gemeenten een subsidie aan te vragen voor energiebesparende maatregelen. Als gevolg van Europese klimaatafspraken zijn gemeenten ook steeds meer verplicht om te verduurzamen. Om die reden stimuleren gemeenten hun inwoners met subsidies om energiebesparende maatregelen te nemen.

Op de website van Duurzaam Bouwloket kunt u kijken of uw gemeente een budget beschikbaar heeft gesteld.

Bij Pel Energie denken we graag met u mee. We plannen eerst een afspraak in om uw specifieke situatie te bekijken. Zo kunnen we u een passend voorstel doen voor een pelletketel die aan uw behoeften voldoet. We streven ernaar om onze klanten de best mogelijke oplossingen te bieden voor hun verwarmingsbehoeften.

PEL Energie levert niet alleen de pelletketel en installeert deze, maar biedt ook jaarlijks onderhoud. U kunt dus altijd rekenen op een continue hoogwaardige service en één centraal aanspreekpunt. We vinden het belangrijk om onze klanten een zorgeloze ervaring te bieden en streven ernaar om eventuele problemen snel op te lossen.